Gå til hovedindhold

Interferon og bilirubin, leverpåvirkning

Spørgsmål

Da jeg var på sygehuset for at hente medicin, fik jeg set i min journal, at mine blodprøver havde en bemærkning angående levertal - det var Bilirubin der var steget. I flere år har det ligget på omkring 25, men de sidste 2 gange har det ligget på henholdsvis 35 og 34. Sygeplejersken sagde, at det var højere end "normalt" og at hun ville give neurologen journalen til gennemsyn.

Jeg skriver nu her, fordi jeg ikke ved om dette niveau er farligt eller ej, og jeg fik ikke rigtig besked på, om sygehuset ville kontakte mig og give en afklaring.

Hvis de engang har "overset" at mit tal for Bilirubin ligger højt, er det så fordi det ikke er alarmerende, eller fordi de ikke har tid til at tjekke mine resultater?

Jeg ved ikke hvad der påvirker dette tal, men jeg tager jo Avonex 1 gang om ugen og lever ellers et normalt liv med arbejde, sport og børn. Af alkohol drikker jeg ½ flaske rødvin fredag og nogle gange også ½ flaske lørdag (men drikker i øvrigt ikke på hverdage). Så jeg synes jo selv at jeg lever et forholdsvis sundt liv. Er desudem indtil videre ikke handicappet af min sygdom og arbejder på fuld tid.

Kan I fortælle noget om hvornår tallet for Bilirubin vil være for højt? Hvornår skal alarmklokkerne lyde, og vil det eventuelt hjælpe at skifte medicintype?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang