Gå til hovedindhold

Interferon og infektioner

Spørgsmål

Jeg startede med sclerosemedicin for 2 år siden, først Rebif 44, derefter Rebif 22 og Avonex. Alle tre typer medicin fik jeg mange blæner af, så MS-overlægen satte mig på Copaxone, da det ikke længere var hensigtsmæssig, at beholde mig på de andre typer medicin, idet det var uvist hvad påvirkningerne af min krop, ville være.

Jeg tog sammen med Avonex en forebyggende behandling med Aciclovir Hexal 400 mg, hvilket hjalp mig meget.

Mine spørgsmål er: Er der noget farligt ved at tage Avonex sammen med Aciclovir Hexal 400 mg – uden nogen pause?

Jeg har aldrig været påvirket, af at skulle tage sclerosemedicin, men det er jeg blevet efter jeg kom på Copaxone. Jeg får så ondt i det område jeg stikker mig i - det føles som 10 hvepsestik - og den brændende/stikkende fornemmelse står på 1/2-1 time efterfølgende, hver gang.

Det andet problem jeg har med Copaxone, er den evige frygt for at opleve de bivirkninger medicinen kan give, det vil sige; øget hjertebanken, trykkende for brystet m.m.

Jeg er så skrækslagen for at skulle tage Copaxone, at der altid skal være nogen hos mig når jeg tager medicinen. Jeg føler det virkelig, som at leve i et "fængsel" - min livskvalitet er endnu mere forringet, end da jeg havde blæner.

Nu til mit andet spørgsmål: Sclerosemedicinen dæmper ens immunforsvar, men ved du hvor meget det drejer sig om? Jeg fik en snak med MS-overlægen, og han var ikke i tvivl om, at grunden til at jeg døjer så meget med blæner, er fordi mit immunforsvar er svækket af sclerosemedicinen.

Jeg har aldrig haft så mange infektionssygdomme på 2 år, som i de 2 år jeg har været på sclerosemedicin.

Overlægen syntes dog også at det er en alt for stor en risiko at løbe, hvis jeg skal gå uden medicin, da jeg har været ramt på store dele af min krop, inden jeg kom i behandling med medicinen.

Hvad er din vurdering af min situation?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang