Gå til hovedindhold

Jeg kan ikke styre mit temperament

Spørgsmål

Jeg ved ikke, om mit spørgsmål er scleroserelateret. Jeg har problemer med mit temperament. Jeg har virkelig svært ved at styre det, og det er forfærdeligt, for det går udover dels min kæreste, og især min søn på to et halvt. F.eks. nu her, hvor han ikke vil lægge sig til at sove til middag, selvom det er helt tydeligt, at han trænger til det: Det ender med, at jeg råber og skriger grimme ting til ham, og han hulker og nærmest hyperventilerer, den lille stakkel. Jeg flår ham ud af sengen og skubber ham ind i stuen og råber, at så kan han sgu da også bare være vågen og gå ind og lege. Og flere grimme ting, jeg er for flov til at gengive. Det kan så blive udløst af den mindste ting, der ikke går min vej. Jeg kan slet ikke se mig ud af situationen, alt bliver bare sort, og jeg kan nærmest stå og kigge på mig selv udefra og tænke "stop nu, før det er for sent". Men det er meget sjældent, at jeg kan. Og det selvom min kæreste er tilstede og sagtens kan, vil og også tager sig af situationen og vores dreng.

Jeg ved ikke, om det har noget med sclerosen at gøre, eller om det bare er en dårlig undskyldning. Jeg er 28, diagnosticeret for otte år siden. Min mor siger, at jeg ikke altid har været så udadreagerende. Jeg er så bange for at komme til at gøre min dreng psykisk ondt, mere end jeg allerede har gjort. Jeg tænker tit, at de ville klare sig bedre, hvis jeg ikke var der. Min kæreste siger, at jeg bare skal have hjælp og tale med nogen. Jeg føler mig som verdens dårligste mor, og at jeg slet ikke har fortjent nogle af dem. Og "undskyld" er bare blevet sådan et slidt ord efterhånden. Vi skal have en datter om 5-6 uger, men mine vilde humørsvingninger har varet længe før jeg blev gravid med hende. Det er svært at bede om hjælp, og jeg har prøvet at tale med vores tidligere sundhedsplejerske, men hun sagde bare, at jeg nok var træt. Jeg sover i øvrigt minimum otte timer hver nat, jeg ved godt, at jeg har brug for det. Kan det have noget med sclerosen at gøre? Og hvad stiller jeg op med mig selv?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang