Gå til hovedindhold

Kan allergi forværre MS

Spørgsmål

Som jeg har forstået det, så skal mennesker som lider af sclerose, helst undgå at få bakterier-infektioner, da det vil kunne forværre deres symptomer. Men hvordan forholder det sig med sygdomme forårsaget af virus? Hvilken betydning kan inflammation i leddene have? Og kan allergi også forværre symtomerne?

Svar

Hvis man har MS og får en infektion, vil mange mærke, at MS symptomerne forværres, uanset om det er virus eller bakterier, man er syg af. MS symptomerne forværres specielt, hvis man får feber og bliver alment dårlig, men kan også forværres, selv om man ikke mærker infektionen, f.eks. i visse tilfælde ved urinvejsbetændelse. Dette fænomen kaldes pseudoattak, dvs. symptomforværring uden egentlig scleroseaktivitet, hvor der kommer bedring, når infektionen ophører. Infektioner øger desværre også risikoen for attak, hvorfor man somme tider kan se attakudvikling i forbindelse med et pseudoattak.

Hvis du har et hævet rødt led, og en blodprøve viser stigning i de hvide blodlegemer som tegn på en bakterieinfektion, kan din MS godt forværres. Hvis din ledsygdom er auto-immun, vil det ikke have betydning for din MS. Allergi kan heller ikke forværre MS.