Gå til hovedindhold

Kan I anbefale Magnesium, D-vitamin, All Energy og Tryptophan

Spørgsmål

Jeg er fuldstændig klar over, at tilskud ikke kan træde istedet for en sund og varieret kost, og tror da egentlig også jeg er godt dækket ind via min kost. Alligevel vil jeg nu forsøge mig med forskellige tilskud, da jeg hører andre sclerose patienter have gavn af diverse for forskellige skavaker. Og så vidt jeg har forstået, skal man ikke være bange for en overdosis af vitaminer og mineraler? Jeg fik for lidt tid tilbage tjekket vitamin/mineral niveau via blodprøver, og alle værdier lå indenfor normalområderne. Jeg er ikke meget plaget af min sygdom, dog meget træthed og gener i form at anspændte og stive muskler især i benene og lidt balance. Jeg dyrker motion, det kunne være mere, men lidt har vel også ret.

Jeg har i sinde at forsøge mig med følgende tilskud: Magnesium: Har meget uro, stive/spændte ben, snurren og krampe i læggene ofte. Har ladet mig fortælle at Magnesium skulle være behjælpelig. Hvorfor skulle Cal-Mag 1:1 citrate fra Soloray være bedre end Matas' den stribede Magnesium tablet? Vil det være ok at vælge Cal-Mag + D-vitamin, hvis jeg ved siden af også tager Matas' stribede D-vitamin 80 mikrogram?

Energi: Er blevet anbefalet, at tage Solaray All-Energy for at øge daglig energi og overskud. Den indeholder forskellige vitaminer og mineraler og 4 energiurter. Den indeholder dog også jern, og synes at have læst mig til, at det ikke er hensigtsmæssigt at tage jerntilskud som sclerose patient. Bør jeg droppe All Energy pga. jern? Kender I til tilsvarende energy-bombe som ikke indeholder jern?

Tryptophan: Læste for nyligt at det måske skulle have en gavnlig effekt, hvis man får Tryptophan nok, og har de rette bakterier i maven til at nedbryde, da nedbrydningsstofferne skulle være gavnlige i forhold til at hæmme inflammationen. Jeg overvejer at tage Trypton, da de også skulle have en gavnlig effekt i forhold til at kunne få en god nattesøvn. Er der noget, jeg skal være opmærksom på i forhold til sclerosen og dette produkt? Hvis jeg tager Magnesium, D-vitamin, All Energy og Tryptophan burde jeg så være godt dækket ind? Også i forhold til B-vitamin som jo også er vigtige? Hvad er Jeres generelle anbefalinger om hvad man som sclerose patient bør tage og hvilke mængder?

Endvidere døjer jeg med let depression og angst. Jeg er blevet anbefalet naturmedicin i form af Rosenrod og Perikum for at hjælpe på dette. Er der noget, jeg skal være opmærksom på med disse naturmidler i forhold til sclerosen? Og hvad med koffein? Hvis man har en dag, hvor man ved at man har brug for ekstra energy, vil det så være okay at tage en koffeinpille fra f.eks. BodyLab som også forhandles i Matas? Eller er der noget at være opmærksom på i denne forbindelse i forhold til sclerosen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang