Gå til hovedindhold

Kan man med MS ikke tegne en forsikring

Spørgsmål

Kan man som kronisk syg slet ikke tegne en tab af erhversevne forsikring? Jeg fik konstateret MS, da jeg var 20 år. Jeg var elev og ikke omfattet af pensionsordningen. Da jeg skulle tegne pension efterfølgende, kunne jeg ikke få lov til at tegne kritisk sygdom eller tab af erhvervsevne, da jeg modtog IY på dette tidspunkt, men hvad nu hvis jeg får andre sygdomme? Jeg har jo trods alt arbejdet i snart 20 år, siden jeg fik MS og er lidt i vildrede over min dårlige økonomiske situation på sigt.

Svar

Det typisk afgørende for om man kan etablere en forsikring, er kravet af helbredsoplysninger der skal afgives ved etablering. Hvis man i dag ansættes i en større virksomhed med pensionsordning, er helbreds kravene ikke særlig store, da der er tale om en større solidarisk aftale. Det er antallet af ansatte i en virksomhed, der påvirker kravet til helbredsoplysninger, typisk skal virksomheden havde over 10 ansatte, før det blive lempeligere.

Der vil sige, det vil være nemmere at komme igennem nåleøjet med sclerose, og dermed få de vigtige forsikringer. Forsøger du at lave dækningerne privat, vil det typisk ikke kunne lade sig gøre.