Gå til hovedindhold

Kortvarig svær synsnedsættelse

Spørgsmål
Mit spørgsmål går på, om man har synsnervebetændelse hvis ens syn kun bliver sløret et par gange i løbet af en dag, eller om det bare går under betegnelsen symptom?  

Jeg begyndte at opleve føleforstyrrelser i en periode på
ca. 5 uger. Jeg havde ikke den fjerneste anelse om, at jeg måske havde MS, men troede at det var en bivirkning til noget nervemedicin jeg lige var begyndt på.

Derefter oplevede jeg en aften at det hvide rundt om iris i øjnene blev blodrødt, men næste morgen var det væk igen. Efter endnu en uge forsvandt synet så på det ene øje i ca. 3 timer.
Der gik endnu en uges tid, og så forsvandt synet på begge øjne fuldstændigt.
I tre timer kunne jeg kun skimte lys men ellers intet se.
Dette skete 2 gange i løbet af ca. 14 dage. Sidste gang jeg oplevede en form for synsforstyrrelse, var der var en plet på det øje som jeg fokuserede på, men den gik væk igen efter ca. 30 sekunder.  
Alle disse former for synsforstyrrelser har været forskellige, og ingen af dem har varede længere end fra 30 sekunder til højst tre timer.

Jeg har sidenhen fundet ud af, at det ikke kan skyldes den medicin jeg fik og heller ikke den hypofyse tumor, der er fundet ved MR scanningen (den har intet med MS at gøre). Derfor antager jeg, at mine synsforstyrrelser kun kan skyldes MS, selvom lægerne siger, at det skal vare mindst 24 timer før det kan sættes i forbindelse med et attak.  

Men hvad skyldes det så? Har jeg en atypisk form for synsnervebetændelse eller er dette bare optakten til den mere almindelige form, hvor synet forsvinder helt i dage eller måneder for så langsomt at vende tilbage igen - og måske ikke en gang 100%?  
Eller er de en del af alle de forskellige føleforstyrrelser jeg også har - og har haft mere eller mindre konstant i over 5 måneder?  

Og kan jeg gøre noget?  

Jeg er sikker på, at jeg har en mere klassisk form for synsnervebetændelse nu, for jeg har prøvet en såkaldt
MS simulator, der viser hvordan det føles når synet sløres meget f.eks når man læser.
Dette er dog heller ikke noget der er der konstant.
Hvis jeg kigger væk eller lukker øjnene og hviler dem lidt, er teksten helt skarp igen.  

Jeg er meget forvirret over disse fænomener og selvfølgelig også meget bange for, hvad det næste bliver – og at jeg ender med at miste en del af mit syn permanent.  

Jeg håber på en forklaring på ovenstående!
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang