Gå til hovedindhold

Kostvejledning ved sclerose

Spørgsmål

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få nogle konkrete råd og vejledning i forhold til dots i forbindelse med kost, når man er MS-patient.

Jeg har forsøgt at få information forskellige steder, men har svært ved at danne mig et overblik. Jeg ved, at man skal følge sundhedsstyrelsens kostråd og jeg har læst på hjemmesiden, at for eksempel ginseng og nogle andre kosttilskud er er skadelige?

Jeg har fået en amerikansk bog/kogebog der hedder "MS – the recovery diet", og skulle man følge den, bør jeg nærmest kun handle i en helsekostbutik fremover, ikke spise gluten osv.?.

Jeg er rigtig glad for mad, elsker at spise og lave det og er relativt aktiv (jeg dyrker sport ca. 6 gange om ugen).

Du kan sikkert ikke give en specifik anbefaling, da vi alle er forskellige, men kunne du hjælpe med at give et overblik over, hvad der er godt at spise og hvad man skal holde sig fra? Og hvis man skal "synde", hvad er så bedre/værre at spise/drikke end andet?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang