Gå til hovedindhold

Kunstige sødemidler ødelægger min evne til at gå

Spørgsmål

I dagens Jyllandsposten står der i dag at " Kunstige sødemidler er gift for tarmen "

Jeg har længe haft det sådan, at 1-2 light ødelagde min evne til gå i begyndelsen, og nu evnen til at kunne forflytte mig i bad og på toilet. Sidst jeg oplevede at være "påvirket" af sødemidler, var sidst jeg var ved frisøren, hvor vi altid bliver budt på en lille forfriskning såsom vin, vand, kaffe eller cola. Uden at skænke det yderligere tanke sagde jeg ja tak til et glas cola. Og jeg kunne da godt smage, at det ikke var favorit mærket Coca Cola,  af den slags der er sødet med sukker, men ned gled det da. Da jeg kom hjem skulle jeg tisse, men den opgave blev besværliggjort, af ben der ikke ville lystre. Dette stod på i 4-5 timer, hvorefter alt blev normalt igen. Synderen var det store glas Pepsi Max som frisøren havde budt på.

Spørgsmålet er om I kender til andre, der bliver påvirket af kunstige sødemidler? Måske findes der forskning? Eller måske er jeg bare et følsomt gemyt.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang