Gå til hovedindhold

Ledsmerter ved sclerose

Spørgsmål

Har lige et spørgsmål vedrørende smerter i led. Min neurolog har udskrevet Sirdalud, men synes ikke det virker overhovedet, tager dem 2 gange om dagen (morgen og aften), nu har hun så udskrevet Baklofen, som jeg skal tage til natten sammen med Sirdalud. På mig virker det formålsløst at blande de 2 midler, da de ingen virkning har på mine smerter. Jeg tager 2 gange 85 mikrogram D-vitamin plus andre vitaminer, så mit vitamin lager burde være fyldt.

Jeg blev scannet d. 4 jan. Der er meget aktivitet i øjeblikket, og mine smerter har stået på i næsten et år og træthed som tusind plejehjem.

Jeg har været til reumatolog, men de gav op og kunne ikke finde tegn på gigt, de mente det var min sclerose der driller mig. Jeg har haft sclerose siden 1988, fik dog først stillet diagnosen i jan. 1995, men har dog aldrig hørt om smerter i ledene. Så mit spørgsmål er: Kan du anbefale noget andet end ovenstående. Jeg skal til forsamtale på Riget i slutningen af marts til opstart på Tysabri.

Svar

Det er ikke typisk, at man har ledsmerter ved sclerose. Ledsmerter er sædvanligvis noget der ses ved gigtsygdomme og behandles bedst med smertestillende gigtmedicin, som f.eks. Ibuprofen, Diclofenac, eller andre lignende præparater. Hvis man har smertefulde spasmer i musklerne, kan man forsøge antispastisk medicin, hvor du allerede prøver Sirdalud og Baklofen. Endelig kan man have nervesmerter ved sclerose, som kan behandles med en række forskellige præparater, hvilket du kan læse om et andet sted på hjemmesiden "Gabapenti mod sclerosesmerter".

Du skriver, at du snart skal ses på Rigshospitalet i forbindelse med behandlingsskift, og det vil være oplagt, at man i den forbindelse, vurderer dine ledsmerter og finder en behandling. I sidste ende kan henvisning til smerteklinik komme på tale.