Gå til hovedindhold

Leptospira og sclerose

Spørgsmål
Jeg har på Serum Instituttets hjemmeside læst, at instituttet og Glostrup Hospital i 2010 var i gang med at undersøge om leptospira (bakterie der bl.a. forekommer i urin fra rotter og mus) kan have betydning for udvikling for MS.
Kender I resultaterne - evt. de foreløbige - af undersøgelsen? Og kan I henvise til litteratur eller lignende yderligere information om mulig forbindelse mellem leptospira og MS.

Anledningen til mit spørgsmål er en undren over udbredelse af sklerose i mit "barndomsland". Min bror fik diagnosen primær progressiv sklerose for 4 år siden. En af hans klassekammerater fra realskolen fik sklerose, da han var omkring 30-40 år, og jeg har hørt at to andre af vores tidligere skolekammerater også har sygdomme, der kan minde om sklerose. 

Da vi er vokset op på landet, har alle jo alt andet lige leget i områder, hvor også rotter trivedes (åløb, stalde, hølofter m.m.). Så derfor slog det mig, at der måske var en grund til denne næsten endemiske sklerose udbredelse.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang