Gå til hovedindhold

Medrol, Avonex og Rebif

Spørgsmål
Jeg er meget fortvivlet omkring de medicin typer jeg får tilbudt. Jeg startede på Rebif 44 gik ned til Rebif 22, men pga. en form for allergiske bivirkning i mundslimhinden valgte man at stoppe mig i denne behandling, og satte mig på Avonex som jeg har været på de sidste 4 år.

Pga. øget attakker over det sidste år og let funktionsnedsættelse i arm og ben, vurdere man ikke Avonex er optimal længere. Jeg må ikke komme på Tysabri pga. celleforandringer, som ikke har været kræft, hvilket jeg er meget uforstående overfor. Min neurolog siger at man ikke ved om celleforandringer i et modermærke evt. kan udvikle sig til kræft, hvis man kommer i behandling med Tysabri, og dermed ikke må give det til MS patienter, der har haft forandringer i fx modermærke - er det rigtig?

Så var det oppe at vende med Avonex kombineret med Medrol, men det vurderes heller ikke at være optimalt pga. min angst, og fik fortalt at der er en øget tendens til at udvikle angst på Medrol - er det rigtig?
Så nu er jeg blevet stoppet i Avonex behandling og sat på Rebif 22, som blev stoppet pga. bivirkninger for 4 år siden - og så må tiden vise om jeg danner bivirkninger igen.

Så vidt jeg er blevet orienteret fra min tidligere scleroseklinik, er der ingen forskel på Avonex og Rebif 22 i at reducerer attakker, er det sandt? For så kan jeg slet ikke se en mening med, at jeg skulle skifte medicin nu, når jeg alligevel ikke må få det som har størst effekt.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang