Gå til hovedindhold

Methotrexat

Spørgsmål

Har siden 2007 levet i uvished om en 100 procent diagnose. Endelig ved en second opinion på Privathospitalet Valdemar i Ringsted i januar 2012, ingen tvivl jeg har multipel sclerose. Fra Ringsted blev jeg henvist til Roskilde sygehus, hvorfra man nu skal følge mig. Ved 1. samtale de sædvanlige check, hvorefter jeg fik besked på at komme til oktober til blodprøve, for nu skulle jeg have Methotrexat. Det er det eneste medikament man kan tilbyde mig, da jeg har primær progressiv sclerose. Jeg har efterfølgende læst mig til, at dette middel er til andre sygdomme, men at det kan bruges i tilfælde af nylig progression, og hvis man ikke opfylde kriterierne for anden medicin. Disse to ting holder ikke stik hos mig, da min tilstand ikke har forandret sig i 5 år. Desuden er der ved Methotrexat frygtelige bivirkninger som træthed og døsighed.

Skal jeg virkelig have det medikament? Jeg har i de forgående 5 år ikke fået så meget som en panodil, jeg har overhoved ingen gener, udover en dropfod, som også kan stamme fra en diskusprolaps. Jeg har igennem medlemsbladet taget kontakt til Flexbrace, hvor jeg købte en skinne, som har gjort, at jeg går rigtig flot nu. Jeg arbejder i fuldtidsjob som turistchauffør, hvor jeg kører Europa tyndt med glade feriegæster, når jeg så læser om bivirkningerne, så bliver jeg rigtig bange.
Kan jeg nægte at få dette medikament? Jeg er bange for, at hvis jeg siger nej tak til Methotrexat, at neurologen så ikke vil have mig som patient.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang