Gå til hovedindhold

Min mor er ikke den samme mere

Spørgsmål

Jeg er en pige på 19 år, min mor har sclerose og har haft det i omkring 30 år. Det er først indenfor de seneste 10 år, at man egentlig har kunnet se det på hendes gang, at hun fejler noget. Men som sygdommen blev værre og værre, gik det hurtigt hun sidder nu i kørestol hele tiden og er meget hårdt ramt af sygdommen. Jeg blev i 9. og 10. klasse sendt på efterskole, fordi min mor ikke kunne tage sig af mig mere. Det skal siges at min mor og far er skilt og har været det i mange år. Da jeg kom hjem fra efterskole som 17 årige flyttede jeg hjemmefra. Siden har jeg boet for mig selv og er nu igang med mit sidste år på gymnasiet.

Jeg er først nu begyndt at ''mærke'' min sorg over min mors sygdom, jeg føler ikke jeg har noget mor mere, jeg kan ikke snakke med hende, der er ingen kærlighed og omsorg. Jeg har ikke meget familie ud over min mor, far og storsøster. Min far bor langt væk og har en ny kone. Min søster har fået børn og mand. Jeg føler mig så alene i verden, jeg sidder tit om aftnen og græder for mig selv. Jeg føler ikke, jeg har nogen der ligesom passer på mig. Jeg har de sidste år kørt meget hårdt på med skole og arbejde, og kan nu mærke på mig selv at jeg ikke kan mere, jeg har humør svingninger hele tiden, den ene dag kan jeg være i strålende humør og kan overskue hele verden, og den anden kan jeg ingenting, jeg har bare lyst til at ligge i min seng, sidde for mig selv og tabe en lille tåre.

Jeg føler mig så alene, der er ikke nogen jeg rigtigt kan snakke med om det hele. Jeg sidder tit og tænker tilbage på den mor jeg engang havde, jeg ville ønske i hele verden bare at have et minut med min gamle mor. Det er så svært, hun interessere sig ikke for mig, min skole eller mit liv. Det får mig til at føle mig så ligegyldig. Når jeg besøger hende kommer jeg tit til at vrisse af hende, det får mig til at få så dårlig samvittighed overfor hende, og gør mig så ked af at det, for jeg burde jo være der for hende og hjælpe hende. Før min søster fik børn havde vi et rigtigt god forhold til hinanden, men efter hun har fået et nyt liv, er jeg ikke rigtigt en del af det mere. Jeg synes bare jeg er helt alene i verden, og ved snart ikke hvad jeg skal stille op mere.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang