Gå til hovedindhold

Muligheder efter fødsel

Spørgsmål

Jeg er blevet uplanlagt gravid med en mand, som jeg stort set ikke kender og som ikke er interesseret i hverken mig eller barnet. Det betyder altså, at vælger jeg at få barnet, da vælger jeg også at være alene-mor. En situation, som jeg på ingen måder synes er optimal, men samtidig ønsker jeg mig brændende at blive mor og jeg er midt i 30´erne, så det vil være så godt som umuligt for mig at få foretaget en abort.

Jeg er p.t. jobsøgende på kontanthjælp, og det kommer jeg måske også til at være i min barselsperiode, medmindre jeg når at få en fastansættelse i hus indenfor det næste halve år. Dvs. at mine økonomiske forhold er ret små. Jeg er ikke voldsomt ramt af sklerosen, men mærker bla. den typiske sklerose-træthed.

Mit overordnede spørgsmål går på, hvorvidt der findes nogle særlige støtteordninger, der ville kunne komme mig til gode som skleroseramt alenemor? Støtte til f.eks. ansættelse af husholdningshjælp, pasning af barnet senere hen, transportudgifter, anskaffelse af vaskemaskine/opvaskemaskine og hvad det nu ellers måtte være, som kan afhjælpe mig i det fantastiske, men energikrævende alene-mor liv?. Så udover børnebidrag og børnetilskud, er der så ekstra hjælp jeg kan være berettiget til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang