Gå til hovedindhold

Muskelspændinger og spasmer

Spørgsmål

Jeg har haft MS i ca. 22 år, et meget mildt forløb. Har været erhvervsaktiv (fleksjob) indtil for et år siden, hvor jeg blev 65. Får Modiodal mod trætheden. De seneste par måneder har jeg haft tiltagende bøvl med muskelspændinger/spasmer i den ene balle og det ene lår. Det går ud over nattesøvnen, fordi det giver smerter og uro og det bevirker, at jeg har svært ved at gå op ad trapper.

Smerterne og muskelspændingerne er der også om dagen, men da kan jeg som regel slappe musklerne af, når jeg koncentrerer mig meget om det, og hvis jeg sidder eller ligger. Det er dog også blevet sværere de seneste par uger. Jeg tager Ipren, 6 tabletter i døgnet, for at holde smerterne lidt nede, men det hjælper ikke rigtigt. Jeg dyrker let fitness og pilates to gange om ugen. Laver afspændingsøvelser dagligt. Spørgsmålet er, om der findes medicin, som kan hjælpe? Jeg vil helst ikke blive for sløv af medicinen, da jeg døjer meget med sklerosetræthed. Men omvendt bliver jeg jo også træt, når jeg som nu sover dårligt om natten.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang