Gå til hovedindhold

Muskelstivhed

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål vedrørende træning og kost. Jeg har indimellem spasmer og uro på bagsiden af lårene, og så er jeg indimellem stiv i benene. Jeg strækker mig, men det er der jo igen lidt efter. Jeg går til styrketræning 3 gange om ugen, Øfeldt 2 gange om ugen, Ridefysioterapi 1 gang om ugen. Alle kan se, at jeg er lidt stiv i kroppen. Desuden hjemmetræning msworkout.com. Det sidste er virkelig godt. Men hvad kan jeg gøre for at blive mere fleksibel og bevægelig i kroppen, og altså undgå den frygtelige stivhed? Er der nogle specifikke øvelser, som er gode for stivhed?

For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at jeg ikke spiser kød, heller ikke fisk eller fjerkræ. Ingen mælk, men lidt ost og æg. Med hensyn til proteiner bliver jeg dækket med bønner, linser og lign. Jeg drikker vand. Jeg nævner det med kosten, hvis det har noget at sige?

Jeg får tilskud af multitabs, B12, OsteoReminForte, Kelp, Tricatione, Femarelle40, MSM pulver, Magnesium, og selen. Jeg får ingen MS medicin. Har fået Rebif en overgang, men dannede antistoffer. Andet medicin må jeg ikke få, så lige nu er det kost og træning.

Håber I har nogle ideer til træning og/eller kosten?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang