Gå til hovedindhold

Næringsstoffer til dig der ammer

Spørgsmål

Jeg fik konstateren MS i marts i år. Samtidig fandt jeg ud af at jeg var gravid, og fik for ca. 3 uger siden en dejlig lille pige, som jeg nu ammer.


Gennem graviditeten tog jeg, de første måneder folinsyre, derefter "Gravitamin", EPA-GLA, kalktilskud med D-vitamin (spiser kun lidt ost ind imellem og ikke andre mejeriprodukter) og jerntilskud. Nu tager jeg "Ammevitamin" samt fortsat de andre produkter. Er der noget jeg skal/ kan supplere med nu, hvor jeg ammer og skal have "nok" til 2? Kan læse der er en del om B-vitaminernes vigtighed, men er jeg dækket nok ind her med de førnævnte? Hvad må jeg egentlig tage ekstra, nu hvor jeg ammer?


Om det er sygdommens skyld eller den afbrudte nattesøvn ved jeg ikke lige, men trætheden er der mere nu, og desuden har jeg en mere konstant sovende fornemmele i mine ben, samt problemer med balanceevnen. Ellers ingen nye attacker, men en træls metallisk smag i munden. Mener at have læst engang, at dette kan skyldes mangel på x vitamin/ mineral?

Til morgenmad spiser jeg en stor portion havregryn/musli med sojamælk og lidt frugt og brød. Til aftensmad kød, grønt, kartofler, ris eller lignende. Har ikke løbende fået fjerkræ eller fisk 2-3 gange ugen, som det ellers anbefales. Til frokost /gennem dagen spiser jeg en del brød med forskelligt pålæg. Bruger olivenolie, er begyndt at bruge AMA-solsikkemargarine på brødet, spiser forskellige nødder, skærer synligt fedt fra med mere.

Men da jeg ikke tog meget på gennem graviditeten, og nu vejer det samme som før, er jeg nervøs for om jeg skal komme til at tabe mig. Så hvordan holder jeg vægten nu her mens jeg ammer?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang