Gå til hovedindhold

Normal MR af hjernen

Spørgsmål

Hvordan er procentfordelingen, hvis man har normal MR af hjernen. Kan man så godt have sclerose alligevel? Kan man have plaks på rygmarven (MR), uden det viser sig i hjernen?

Svar

Ved diagnosticering af sclerose forholder det sig generelt sådan, at hvis man har haft to typiske sclerose angreb (attakker), kan man principielt stille diagnosen uden yderligere undersøgelser (selv om man i praksis altid bruger MR skanning og rygmarvsvæske til at bekræfte diagnosen). Hvis man kun har haft et attak skal MR skanning og rygmarvsvæske altid bekræfte diagnosen. Til MR skanningen stilles krav om, at plak skal findes i mindst to af fire typiske regioner, hvor rygmarven er en region, mens de øvrige er lokaliseret i hjernen eller regionen mellem hjerne og rygmarv (hjernestamme og lillehjerne).

I dit tilfælde vil man derfor kunne stille diagnosen, hvis du har haft to attakker, med forskellige symptomer, selvom du kun har plak på MR i rygmarven. Det er dog ikke tilfældet, hvis du kun har haft et attak. Jeg kan desværre ikke sige noget om risiko i procenter, ud fra de oplysninger jeg har.