Gå til hovedindhold

Ny diagnosticeret og graviditet

Spørgsmål

I januar 2016 stoppede jeg på p-piller, da vi gerne vil have endnu et barn (har en søn på 3 år). I maj fik jeg konstateret sclerose. Lægen anbefalede mig at starte på medicin og så stoppe om et års tid, hvor jeg kunne blive gravid, og så starte på medicin igen efter endt amning.

Jeg fravalgte denne mulighed, da jeg gerne vil have et barn nu, og får derfor ikke medicin. Sagen er den, at jeg endnu ikke er blevet gravid på trods af ægløsningstests osv. Jeg skal snakke med lægen igen i starten af december, og er nervøs for at jeg ikke er blevet gravid til den tid. Jeg er bange for, at han meget kraftigt vil anbefale mig at starte på medicin, og dermed opgive planen om at få endnu et barn. Vil det være dumt/uforsvarligt af mig at vente længere tid med at starte på medicin, hvis jeg endnu ikke er blevet gravid, når vi når til december?

Jeg er 35 år og er heldigvis endnu ikke hårdt ramt af sclerosen. Jeg har haft et attak, som viste sig ved en synsnervebetændelse, men det er jeg kommet mig 100% oven på. Jeg lider af træthed, men ellers ikke andre umiddelbare symptomer.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang