Gå til hovedindhold

Ny Medrolbehandling

Spørgsmål

Vil det give mening at gentage Medrol behandlingen af et attak? Jeg synes nemlig, at mine symptomer bedredes under Medrol for nu igen at komme tilbage og faktisk tilmed udvikle sig til det værre. Kan attakket stadig være igang, og vil det derfor ikke give god mening, at slå det ned igen?

Desværre er der tale om et større attak, og afdelingen taler derfor om, at jeg måske skal skifte lægemiddel. Jeg har været vidt omkring i den medicinske behandlings jungle, og vil derfor gerne vide hvilke lægemidler der kan komme på tale. Jeg vil nemlig gerne møde velforberedt op til mødet med neurologen, så jeg kan stille relevante spørgsmål til en ny behandling, og vi kan have en god og konstruktiv samtale og forhåbentlig træffe den rigtige beslutning med det samme.

Jeg startede på Avonex, derefter Copaxone. Så kom jeg med på Tysabri-bølgen, men udviklede antistoffer. Derefter fulgte en lang periode på immungloboulin og medrol hver 4. uge, indtil Tecfidera kom - og jeg som én af de første fik lov til at få den behandling. Tecfidera har kun givet mig dette (desværre ret omfattende) attak siden 2016, og jeg vil faktisk helst gerne blive på behandlingen. Jeg under mig over, at neurologerne virker så ivrige for at skifte lægemiddel, hvis man får attak. I Avonex'ens tid var det jo bare ærgerligt, hvis man fik et attak - og man fik at vide, at ingen behandling var 100% effektiv, og man måtte stille sig tilfreds med færre attakker - ikke nul attakker.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang