Gå til hovedindhold

Nydiagnosticeret - træning og spasticitet

Spørgsmål

Jeg er nydiagnosticeret med attakvis multipel sclerose, og skal starte i fysioterapi om halvanden uge, når den rette fysioterapeut er tilbage. Fysioterapeuten skriver på sin hjemmeside blandt andet om sclerose: "Under forløbet vil fysioterapeuten støtte og hjælpe dig og løbende tilpasse behandlingen til dig og dine behov – uden at provokere spasticiteten."

Jeg træner i forvejen selv lidt derhjemme, så godt jeg nu kan (stående og på måtte og med håndvægte og bolde, både let styrketræning og yoga/udstrækning og balance og lidt dans/løb på stedet som opvarmning), men nu er jeg kommet i tvivl, om jeg kan gøre noget forkert, som forværrer mine symptomer? Hvad betyder det at "provokere spasticiteten"? Må jeg gerne bare træne, hvad der føles okay i kroppen, eller er der noget jeg skal sørge for at undgå?

Jeg bliver utilpas, når jeg bliver for varm og svedig, så jeg plejer at veksle med noget roligere til temperaturen er okay igen - mit spørgsmål går mere på det med spasticitet, og hvad jeg kan gøre forkert?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang