Gå til hovedindhold

Øjensymptomer

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål angående mit syn. Ved gennemgang af min journal fandt jeg ud af, at synet allerede begyndte at svinge året før jeg fik diagnosen. Det er efterfølgende kommet og gået ofte med store mellemrum. Synet har aldrig været helt forsvundet. Til tider har jeg kunnet se fjernsyn uden briller, andre gange har jeg dårligt kunnet se fjernsyn med briller. Risikerer jeg at mine øjne også begynder at spasme, som de andre muskler gør til tider?

Svar

Det er ikke unormalt, at synet kan rammes før diagnosen stilles. Hvis der er tale om tågesyn, er der snarere tale om påvirkning af synsnerven, et hyppigt sted at sclerose rammer. Der kan måske også være tale om andet end sclerose. Man har f.eks. noget der kaldes akkomodationsspasmer, som kan forklare hvis du har svært ved at se skarpt.

Jeg synes, du skal bestille tid hos en øjenlæge for at finde ud af årsagen, og om man kan gøre noget ved det. Du behøver ikke henvisning fra egen læge, men der kan være lang ventetid. Ventetid i den enkelte øjenklink kan ses på internettet.