Gå til hovedindhold

Ømhed og stivhed i benene

Spørgsmål

Jeg skriver, da jeg har fået et problem med ømhed og stivhed i mine ben over de seneste tre uger. To gange har det været så udtalt, at jeg næsten ikke kunne gå. Det gjorde ondt at støtte på benet, og det føltes som om mit hofteled ikke var rigtigt låst fast. Det gik over i løbet af et par dage begge gange. Det ramte en gang i højre og en gang i det venstre ben. Men en tunghed og stivhed har siddet fast i benene. Mine hoftebøjere er ømme og føles stive. Har forsøgt udstrækning, men det hjælper ikke rigtigt. I samme periode har jeg også haft svært ved at finde hvile om natten - jeg sover normalt godt.

Jeg er usikker på, om den nuværende situation er udløst af, at jeg pt. skal køre langt i bil - 1 time hver vej - for at kunne passe mit arbejde, eller om det måske er et attak. Mine attakker føles ikke normalt sådan her, men måske er det bare en ny udvikling af sygdommen? Jeg har haft sclerose i 13,5 år. Jeg har haft et mildt forløb rent fysisk - mest føleforstyrrelser, synsnervebetændelse og lidt kraftnedsættelse - og plejer at kunne gå så langt jeg vil og ikke skulle tage hensyn til udtrætning. Jeg har dog arbejdet på halv tid i de sidste otte år, da sclerosetræthed og mental udtrætning gav mig store udfordringer.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang