Gå til hovedindhold

Optræning efter attak, der ramte følesansen

Spørgsmål

Jeg er ved at komme ud på den anden side af et attak, der gav mig svimmelhed og føleforstyrrelser i hele højre side af kroppen (fra fod op gennem benet, højre side af maven, under brystet helt op til skulderen samt arm og hånd).

Jeg kan mærke, at jeg, under og også nu efter attakket, har kompenseret meget med venstre side af kroppen. Dette har resulteret i, at jeg nu er blevet lidt . Min venstre skulder sidder højere oppe end min højre, når jeg ser mig i spejlet forfra, og jeg kan mærke, at kræfterne i højre side ikke balancerer dem i venstre. Jeg har ikke haft mærkbart nedsat muskelkraft under attakket, men har haft svært ved at gå, på grund af svimmelhed, træthed og styringsproblemer i højre ben.

Mit første spørgsmål går på, hvad du vil anbefale som genoptræning? Jeg er stadig meget let at udtrætte. Særligt kommer det til at spænde og give føleforstyrrelser hen over solar plexsus og under højre bryst, hvis jeg laver for meget.

Mit andet spørgsmål går på, at jeg er bange for at gå for hurtigt frem og derved "provokere" kroppen for tidligt. Skal jeg reelt være bange for det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang