Gå til hovedindhold

Overgang til ny fase af MS

Spørgsmål
Jeg har nogle spørgsmål vedrørende symptomer som jeg er usikker på, som jeg håber I kan hjælpe med at afklare:

Jeg har i nogle år haft konstante føleforstyrrelser i mine hænder - jeg kan godt bruge dem men "forstyrrelserne" forsvinder ikke. Den sidste måneds tid er det så begyndt med, at hele min højre arm ligesom sover, og når jeg hviler mig eller sover er det ligesom begge mine arme og ben sover også - de bliver lige så tunge som bly og det er som om der løber strøm igennem dem.

Jeg kan godt blive bange for om det er fordi sygdommen måske er ved at blive værre. I det hele taget, hvorfor er det så sådan?

Desforuden har jeg problemer med mine fødder; hver eneste nat vågner jeg en times tid efter jeg er faldet i søvn, ved at mine fødder "koger". Det er virkelig ubehageligt og det eneste jeg kan gøre er at rejse mig og gå rundt, så falder de lidt til ro og jeg kan gå i seng igen. Efter lidt tid starter det hele imidlertid igen.

Jeg bliver i løbet af dagen meget træt, jeg bliver så nødt til at hvile mig. Så går det ok i et stykke tid, indtil trætheden melder sig igen - min dag går ligesom i bølger. Hvis jeg ikke har mulighed for at hvile mig når trætheden melder sig (på grund af arbejde) bliver alle mine symtoner slemme, blandt andet får jeg en enorm træthedsfornemmelse og snurren i rygsøjlen - det er som om jeg ikke kan holde mig selv oppe.

Hvad er det der gør, at jeg får det sådan?

Jeg har haft synsnervebetændelse på det højre øje (for halvandet år siden), og synet er aldrig blevet normalt igen. Jeg kan kun skimte noget med øjet og har intet farvesyn når jeg bliver for træt, hvis jeg er stresset eller der er meget varmt begynder det desuden at tåge.

Bliver mit syn aldrig normalt igen?

Jeg er i behandling med Rebif 44, men ville det kunne forhindre nye "skader"?

Skal jeg opsummere, er jeg altså bekymret for om sygdommen er ved at bevæge sig ind i en anden fase, eller om det er helt "normalt" at have det sådan?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang