Gå til hovedindhold

Overtid og omlægning af arbejdstid

Spørgsmål

Jeg er i flexjob 16 timer ugentligt. Jeg er ansat under den gamle regel, hvor mit job får refunderet 2/3 af min løn. Jeg får mindstelønnen. En gang årligt skal jeg deltage i et kursus fredag aften og lørdag formiddag - hvor jeg normalt har fri. De andre på mit job, får 5 timers merarbejde i den forbindelse, men det gør jeg ikke - med begrundelsen at jeg ikke arbejder ret mange timer, og alligevel får fuld løn. Jeg forstår det ikke, for det er som om, at jeg skal være der for mine blå øjnes skyld, men de andre kollegaer - bliver belønnet, for at bruge deres fritid på dette. Det hænger da ikke sammen, det har jo intet med lønnen at gøre, men jeg skal bruge min tid på det, hvor jeg normalt har fri. Nu er det blevet en princip sag for mig - for jeg synes, at de udnytter min situation. Jeg har ledt og ledt, men kan ikke finde, nogen regler om dette. Kan du hjælpe?

Svar

Udgangspunktet for et fleksjob er, at arbejdsevnen er varigt nedsat og de fastsatte skånehensyn skal overholdes. Der er derfor ikke mulighed for udbetaling af overtidsbetaling, afspadsering eller lign, som for andre lønmodtagere. Såfremt en arbejdsgiver ønsker at honorere en medarbejder i fleksjob, er det helt op til arbejdsgiveren. Jeg skal i den forbindelse bemærke, at lønmodtagere ansat efter de ændrede regler efter 1.1.2013 vil blive reduceret i fleksløntilskuddet fra kommunen, såfremt arbejdsgiveren udbetaler en kontant "bonus". Det er dog ikke 100% modregning.

For dit vedkommende kunne der måske være mulighed for at tale om en form for omlægning af arbejdstiden i forbindelse med deltagelse i nævnte kursus, men det vil bero på en aftale mellem dig og din arbejdsgiver.