Gå til hovedindhold

Papaverin mod afføringstrang

Spørgsmål

Jeg er en kvinde 61 år med progressiv DS, der gerne vil høre hvor jeg skal henvende mig angående tarmproblemer - tarmproblemer forstået som at jeg pludselig får trang til afføring her og nu, hvilket jo godt kan være meget ubelejligt.

Jeg er i behandling med Papaverin, 6 stk. i døgnet, hvilket for mig syntes at have god virkning. jeg spiser desuden en del Paraghurt, hvilket også syntes at have en virkning. På trods herfor, har jeg dog på nuværende tidspunkt svært ved at styre mine toilettider/toiletbesøg.

Jeg har talt med en neurolog, hvilket jeg dog ikke følte at jeg blev ret meget klogere af - særligt fordi han ikke anbefalede Papaverin, som jeg jo ellers føler har en meget god virkning for mig. Udover det jeg allerede har nævnt får jeg også Movicol gange 3 om dagen (da man i hjemmeplejen er afhængig af faste toilettider). Det har indtil nu fungeret godt, men har jo så desværre ikke den ønskede effekt længere.

Mine spørgsmål lyder nu: Skal jeg bare affinde mig med denne gene, eller er der noget jeg kan gøre? Og desuden: Hvad er Papaverin for et præperat og hvilke bivirkninger har det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang