Gå til hovedindhold

Påvirker Copaxone mine levertal

Spørgsmål

Jeg fik konstateret MS i juni 2013, efter et år med to attakker og efterfølgende udredning. Min MS viser sig med udtalt træthed, føleforstyrrelser i hænder og fødder, hvor det dagligt gør ondt i fødderne. Derudover hovedpine som går og kommer og ikke bedres af almindelig smertestillende midler. Jeg er ret sikker på, at mine daglige smerter i fødderne er neurogene. Jeg har været meget tilbageholdende med medicin, fordi Avonex behandling gav mig en kraftig leverpåvirkning. Jeg fik Avonex i 5 uger, og stoppede så da min Alat var 10 gange det normale. Leveren tog flere uger om at komme sig, og Alat nåede op på en 100 gange forhøjelse. Derfor får jeg pt. ingen forebyggende medicin. Min lever skal have ro i 3-6 måneder. Planen er, at jeg skal begynde med Copaxone i slutningen af februar. Det er jeg også lidt bekymret for. Tror I, at der er risiko for en lignede leverpåvirkning/forgiftning?

Kan jeg begynde med Noritren behandling mod de neurogene smerter? Jeg har medicinen herhjemme. Jeg fik recept på det, samme dag som man konstaterede påvirket lever, og derfor fravalgte jeg at tage det. Ellers skulle jeg have startet med det i september 2013. Smerter er der jo stadig og påvirker hele min dagligdag, giver en dårlig nattesøvn og begrænser mig på mange måder. I nævner ofte Saroten her på siden, er det mere skånsomt end Noritren? Jeg har læst alle bivirkninger ved de to typer medicin, og jeg synes at mange af dem virker skræmmende, men jeg synes til gengæld også, at min livskvalitet er markant nedsat med de nervesmerter, jeg dagligt skal kæmpe mod.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang