Gå til hovedindhold

Pensionsordning med kronisk sygdom

Spørgsmål

Jeg er ansat som sygeplejerske, og har været det siden august 2012. Nu har min arbejdsplads pludselig opdaget, at al min pension er blevet tilbageført. Dvs. der ikke er blevet indbetalt pension til mig i næsten 1 år. Jeg kontaktede DKA, hvor jeg egentlig troede jeg havde pensionsselskab, men de har mig slet ikke oprettet i deres system. De forklarede, at de ville sende en helbredserklæring. Jeg fortalte, at jeg har MS, og så ville hun slet ikke gøre yderligere, for så ville de ikke optage mig. Det er barsk behandling synes jeg - det er svært nok at være kronisk syg.

I et tidligere job havde jeg PenSam som pensionsselskab. Dem har jeg talt med, og de vil gerne dække mig, men sætter nogle restriktioner på i forhold til MS, fx. hvis jeg bliver nødsaget til invalidepension grundet min kroniske sygdom.

Tror du PenSam dækker mig fint nok, eller vil du anbefale noget andet? Er jeg desuden berettiget til at få indbetalt pension for hele perioden fra august, eller er de penge bare væk?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang