Gå til hovedindhold

PML risiko efter pause med Tysabri

Spørgsmål

Frem til sommeren 2012, hvor jeg blev gravid, fik jeg Tysabri i et års tid. Efter graviditet og amning blev jeg testet JC-virus positiv og fik Gilenya. Jeg har sidenhen fået målt min titer-level til lav (0,9). Nu går overvejelserne imidlertid på at skifte tilbage til Tysabri, da MR-scanningerne viser sygdomsaktivitet (to nye ”hvide pletter” på sidste og forrige scanning). Jeg kender risikoen for PML beregnet ud fra antal år, man får Tysabri. Men skal jeg så tælle videre, som var det 2. år, jeg giver mig i kast med, hvis jeg starter Tysabri op igen? Eller bliver jeg ”nulstillet” i regnskabet, nu hvor der er gået 3 år, siden jeg sidst fik Tysabri?

Mit andet spørgsmål går på, hvorvidt det giver mening at beslutte sig for kun at tage Tysabri i 2 år, hvor risikoen for PML er lavest, og så vælge at gå tilbage til Gilenya derefter. Eller om risikoen for rebound-fænomenet foruden den påkrævede medicinfri periode imellem de to medicintyper, alt i alt ikke gør det anbefalelsesværdigt at skifte sådan frem og tilbage.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang