Gå til hovedindhold

Problemer med at stikke

Spørgsmål
Jeg fik diagnosen i oktober 2009. Jeg tager Avonex en gang om ugen. De seneste to-tre uger har jeg haft meget svært ved at stikke mig. Jeg har siddet flere timer for at kunne tage mig sammen. På en eller anden måde går det dog som regel alligvel - men det er pinligt og helt utroligt irriterende ikke at kunne stikke sig.

Jeg er klar over at dette sikkert er af psykologiske årsager. Sygdommen fylder unødvendigt meget når det pludselig er blevet så svært at tage injektionen.

Jeg har i den forbindelse nogle spørgsmål:

Hvorfor opstår der pludselig vanskeligheder, efter over et år med behandling, hvor der ikke har været problemer tidligere? Har du erfaring for, at samtaler med en psykolog faktisk hjælper på vanskeligheder med injektion?

Jeg har desuden læst dit svar her på sitet til 19-årig pige, af 15-04-2009, og vil gerne høre: Hvis man en gang/en uge springer injektionen over, er det så bedre at tage den når man kan, selvom der går to dage fra ens faste dag -  for eksempel lørdag i stedet for torsdag - eller er det i så fald bedre at vente til næste uges faste dag?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang