Gå til hovedindhold

Rituximab og COVID-19 vaccine

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål til 3. vaccination mod COVID-19. Jeg har set frem til at få 3. vaccine, da jeg er i behandling med Rituximab og har været det i godt 9 år. Jeg får infusion ca. hvert halve år. Jeg har gennem mange år haft både MS og RA.

Jeg er via mit arbejde vaccineret mod COVID-19. Nu har jeg fået at vide, at jeg ikke er kandidat til en booster vaccine, da der er gået godt 6 1/2 måned fra min Rituximab infusion til 1. vaccination. Jeg vil gerne vaccineres inden den næste Rituximab infusionen, for at få effekt af vaccinen og ikke være ubeskyttet mod COVID-19 hele vinteren.

Jeg har fået den seneste Rituximab infusion i marts og næste infusion er planlagt til oktober. Jeg har indtryk af, at der i Sundhedsstyrelsens retningslinjer ikke er taget højde for, at Rituximab behandlingen gentages flere gange årligt med deraf følgende svækket immunforsvar, og at Corona-vaccinen har nedsat effekt, hvis den bliver givet i de første 6 måneder efter seneste Rituximab infusion. Det er derfor vigtigt at vaccinere senest 1 måned før planlagt Rituximab infusion.

Hvordan kommer jeg (og andre) i betragtning til en 3. booster vaccination indenfor 9 måneder efter 2. vaccination, når Sundhedsstyrelsens retningslinjer siger, at der ikke må være gået mere end 6 måneder mellem min Rituximab infusion og 1. vaccination mod Corona? Jeg føler, at jeg falder ud af vaccinationsprogrammet med de nuværende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang