Gå til hovedindhold

Salte snacks og salte chips

Spørgsmål

Jeg spiser efter den anbefalede kost til skleroseramte, dog er der er nogle ting i kosten som kan være svære at undvære; jeg har en stor trang til at få noget salt når jeg kommer fra arbejde hen ad eftermiddagen, hvorfor jeg spiser salte nødder som: Pistacie, cashew, hjemmelavede mandler eller tørristede peanuts (ikke tilberedt med olie).

Grunden til at jeg skriver, er at jeg er nysgerrig efter at vide, om visse chips ikke er okay at spise, hvis bare de er tilberedt i en "rigtig"/god olie? Her tænker jeg for eksempel Kims , som er tilberedt i solsikkeolie:

Ingredienser:

76 % Kartofler, 22% solsikkeolie, 0,9 % havsalt, salt.

Næringsindhold:

Energi kj/kcal pr. 100g 1950/460

Protein (g) 6,5

Kulhydrat (g) 60

Heraf sukkerarter (g) 1

Fedt (g) 22

Heraf mættet (g) 2

Fibre (g) 4

Natrium (g) 0,48

Svarende til salt (g) 1,2

Jeg ved desværre ikke mere om olien, end at det er solsikkeolie og at de selv skriver på deres hjemmeside at de bruger gode kvalitetsråvarer.

Har du eller nogle gode tips til hvad jeg kan gøre, sådan at jeg ikke får denne trang til salt hver dag?

Som det er nu, tror jeg ikke at jeg får hverken mere eller mindre salt end alle andre almindelige danskere.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang