Gå til hovedindhold

Sandsynlighed for diagnose

Spørgsmål

Hvad er sandsynligheden for at udvikle sclerose? I sommer oplevede jeg pludselig over en periode på ca. 3 uger, at min højre ben/balle/fod blev fuldstændig følelsesløst og remittere helt indenfor ca. 2 uger herefter. Da der ingen smerter var, blev jeg henvist til neurologisk vurdering. Jeg fik påvist forhøjet igg og oligoklonale bånd, men min MR-skanning af hjerne og rygmarv viste ingen forandringer, og en VEP var helt normal. Svaret til mig var, at rygmarvsvæskeprøvesvarene var uspecifikke for MS og kunne være et tilfældigt fund, da dette findes hos 5% af den raske befolkning.

Nu er mit spørgsmål, hvad sandsynligheden er for at der kan være tale om MS, og hvad sandsynligheden er for at jeg udvikler MS, når der på min første scanning foretaget ca. halvanden måned efter symptomet debuterede, ikke fandtes karakteristiske forandringer?

Jeg har ikke i perioden efter haft nævneværdige symptomer, dog døjer jeg med summen i mine fødder og ben, smerter i fødderne om morgenen og "bobler" under huden. Jeg skal genscannes om 6 måneder og spekulerer meget over, hvad risikoen for MS egentlig er med en normal MR-skanning på det pågældende tidspunkt. Hvor ofte er der "kun" fund i rygmarvsvæsken, men en normal MR-skanning samtidig hos MS patienter?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang