Gå til hovedindhold

Sclerose hos alkoholiker

Spørgsmål

Min søster på 39 år har haft sclerose siden hun var 15. Hun er primært ramt psykisk, og har ingen alvorlige fysiske skader af sygdommen. Hun fik pension som 18 årig.

Hun har igennem flere år haft i perioder et massivt alkoholmisbrug, og i perioder har hendes læge skrevet antabus ud. Hun er nu så hårdt ramt, at hun er begyndt at drikke, selv om hun får antabus, hvilket jo gør at hun bliver syg. Hun har 2 børn på 8 og 12 år, som blev frivilligt anbragt uden for hjemmet for ca. 5 år siden. Hendes datter på 12 er begyndt at tage afstand fra sin mor, og ønsker nu i perioder intet samvær med hende. Far er efter flere års fravær i børnenes liv, nu inde igen 1 weekend om måneden.

Mit spørgsmål går på om det er foreneligt med sclerosen, at kunne deltage i et døgnbehandlingstilbud for alkoholmisbruget. Antabus er bestemt ikke nok. Hun har desuden modtaget antidepressiv medicinsk behandling i flere år. Min mor og jeg har en plan om at opfordre hende meget kraftigt til at tage imod et tilbud om døgnbehandling. Men hvis det går som alle andre gange, der er forsøgt tale om emnet, så benægter hun misbruget, og bruger igen og igen undskyldningen, at hun jo har sclerose og det må vi jo huske. Håber I kan hjælpe, hendes egen læge er ikke til meget hjælp. Hun får hjælp fra en kommunal hjemmevejleder en gang i mellem, da hun har problemer med at holde sit hjem, og har massive økonomiske problemer.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang