Gå til hovedindhold

Sclerose og bipolær affektiv sygdom

Spørgsmål

Jeg står i den situation, at jeg har sklerose samt en diagnose som bipolar.

Denne kombination har været et stort problem for mig - jeg er mest plaget af depressioner og angst. Jeg har en del indlæggelser bag mig som alle gør ondt værre, for der bliver jeg tit overmedicineret i en grad som gør min krop svagere og svagere, og det tager lang tid at komme ud af de mange bivirkninger.

De gange hvor jeg har prøvet antidepressive præparater, beroligende pillerm af typen Oxazepam og sovemedicin, har jeg kort efter oplevet den modsatte effekt, altså at jeg bliver opkørt i en alt for ubehagelig grad - det lægerne kalder hypoman eller manisk.

Det bevirker at meget forskelligt medicin er prøvet gennem årene. Den sidste erfaring, gennem en del år, har været Deprakine blandet sammen med Seroquel i vekslende mængder.

Dette er bestemt ikke optimalt; jeg har det psykisk dårligt med de to præparater sammen, og det korte af det lange er, at jeg også har haft en del problemer med inkontinens af urin og afføring i efterhånden mange år - bivirkninger som både Deprakine og Seroquel i sig selv er kendt for, og især sammen har de givet mig endnu flere problemer.

Det bevirker yderligere at jeg bliver ved med at tabe mig, hvilket i længden hverken gavner humøret eller fysikken.

Af yderligere oplysninger, kan jeg fortælle følgende: Jeg er intolerant overfor mælk, gluten og æg - har i mange år haft glæde af at undgå mest muligt af disse fødevarer.

Mit spørsmål til dig er nu: Hvad kan jeg stille op? De forskellige psykiatre, jeg gennem tiden har haft kontakt med, føler jeg. nærmest ser mig som kværulant.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang