Gå til hovedindhold

Sclerosediagnose og fødsel

Spørgsmål

Jeg er gravid i uge 38. Jeg var for nogle måneder hos min øjenlæge, fordi jeg i 2002 havde en synsnervenbetændelse. Da jeg er ved øjenlægen, begynder han at tale om min diagnose, og jeg spørger, hvad taler du om? Han siger, at jeg har sclerose. Jeg har aldrig fået af vide, at jeg har sclerose, så jeg blev meget ked af det og forvirret.

Jeg fik lavet en MR scanning i 2002, som ikke viste noget anderledes på hjernen, så mine forældre og jeg tænkte at der ikke var noget. Øjenlægen sagde, at en betændelse på synsnerven i en ung alder, (var 14 år dengang) næsten altid hænger sammen. Jeg er så begyndt, at arbejde mere i at få journaler m.m fra dengang, så jeg kan finde et svar på det hele.

Mit spørgsmål er så i forhold til fødsel. Jeg har ikke haft nogen attacker - som jeg ved af - siden 2002, og ikke på noget medicin, men er begyndt at tænke en del på fødslen, og om der er noget jeg skal være særligt opmærksom på? Jeg har ikke fortalt min jordemoder denne historie, så de ved ikke noget om en evt. sclerose. Ved ikke om jeg skal fortælle dem det? Jeg må sige, at jeg syntes det er lidt svært, hvad jeg skal sige og ikke sige, da jeg ikke har fået journaler tilsendt endnu, og fundet ud af hvad der er sagt og skrevet tilbage i 2002.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang