Gå til hovedindhold

Skal CIS behandles

Spørgsmål

Jeg er blevet MR-scannet på baggrund af marginale føleforstyrrelser og kraftnedsættelser i højre arm, da disse ikke havde naturlig sammenhæng med den Bells lammelse, jeg havde i højre del af ansigtet.
Scanningen viste over 20 hvide pletter, men man er ikke sikker på, at mine neurologiske forstyrrelser er egentlige attaks, da de primært sidder i hjernebjælken og højre hjernehalvdel. Alligevel har jeg fået diagnosen CIS og skal nu have scannet rygsøjlen om 5-6 uger.

Når jeg læser herinde, får jeg fornemmelsen af, at mange "jagter" diagnosen og behandlingen med medicin. Jeg er også blevet tilbudt medicin og bedt om at overveje dette - og nu er jeg lidt forvirret. For jeg synes, at det er svært at beslutte, om man skal tage medicin mod noget, der kan give en sygedag om ugen, hvis man reelt set bare har CIS. Hvor "vigtigt" er medicinen?

Det skal lige nævnes, at ingen af mine pletter lyser op ved kontrastvæske (men man mangler selvfølgelig at scanne nakke og rygsøjle).
Er det i øvrigt rimeligt, at jeg skal vente 5-6 uger på denne scanning? Det er helt nyt det her - jeg fik besked for 4 dage siden, men er begyndt at researche lidt i dag, så min viden om CIS og prognose er meget begrænset. Jeg får dog fornemmelsen af, at jeg har ret mange pletter i forhold til, at jeg blot har CIS. Eller hvad mener I?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang