Gå til hovedindhold

Skal jeg skifte behandling

Spørgsmål

Jeg har taget Aubagio i næsten to år og start bivirkningerne er gået væk. Men jeg hører nu, at Tecfidera er blevet førstevalg, og jeg så dette danske studie: Comparative effectiveness of teriflunomide and dimethyl fumarate, hvor de konkluderer at Tecfidera giver færre tilbagefald end Aubagio.

Jeg er 44 år og har ikke haft attakker siden start 20´erne, men jeg vil naturligvis gerne undgå forværring. Mit spørgmål er derfor om Tecfidera er et bedre præparat end Aubagio, og om du kan anbefale mig at skifte medicin?

Svar

Ud fra det danske studie du refererer til, kan man kan ikke entydigt sige, at Tecfidera er bedre end Aubagio, da andre studier ikke har kunne påvise en forskel. Effekten af behandlinger kan desuden være forskellig mellem mennesker, så  i sidste ende vil det blive en individuel vurdering.

Det vigtige er, at man ikke har attakker eller ophobet MR aktivitet under en behandling, hvilket vil give anledning til behandlingsskift. Hvis dette ikke er tilfældet på din Aubagiobehandling, er der ikke umiddelbart grund til at skifte behandling.