Gå til hovedindhold

Skal jeg skifte behandling igen

Spørgsmål

Jeg har haft diagnosen sclerose siden februar 2004, set i bagspejlet har jeg haft det i lang tid inden da, men har troet at det var noget med min diskusprolaps. Jeg startede med Avonex, fik så Tysabri gennem 3 år, men grundet JC virus som jeg blev testet positiv for, tilrådede lægerne mig at skifte til Gilenya. Det har desværre ikke været lige så effektiv som Tysabri. Har fået det gradvis dårligere med balance, svimmelhed og styring af venstre arm/ben og meget udtrætning. Jeg går med en krykkestok eller rollator udendørs, indendørs vil jeg helst klare mig uden.

Jeg har af et par omgange haft en mærkelig smagsforstyrrelse. ca 14 dage i april, så gik det væk i ca. 14 dage og nu siden slut maj. Jeg har nogle isninger startende i højre ankel, højre arm og op ad halsen i højre side, de kommer for tiden mange gange i døgnet og varer fra 10 - 45 min. Disse isninger har jeg haft siden midt i maj. Jeg kan ikke finde ud af om det er attak, eller jeg skal lære at leve med det. Har fået tilbudt en ny medicin Lemtrada, men synes bivirkningerne lyder voldsomme, så jeg tør ikke rigtig. Håber du har et godt råd til mig, for jeg synes det længe har været op ad bakke.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang