Gå til hovedindhold

Skal jeg udredes for synsnervebetændelse

Spørgsmål

Jeg er en 45-årig kvinde, der gennem 3 uger haft smerter i øjenhulen ind mod næseroden. Jeg har konsulteret tandlæge som fandt i.a., optiker henviste akut til øjenlæge.

Jeg var så hos øjenlægen, som fandt en synsnervebetændelse på det ene øje. Han sagde, at han godt kunne henvise mig til neurologisk afdeling men at man der bare ville lave en masse undersøgelser og famle rundt i blinde, for til sidst ikke at kunne tilbyde et behandlingstilbud.

Jeg må indrømme jeg blev lidt rundforvirret i forhold til hvad talte han egentlig om. Da jeg spurgte om han henviste til sklerose, sagde han at det kunne være en mulighed. Han ville dog, efter min egen insisteren, gerne se mig til en kontrol om 5 uger.

Jeg er fuldtidsarbejdende, har gennem 8 år fået antidepressiv medicinsk behandling, har haft perioder med prikken under fødderne, hvor jeg konsulterede egen læge, som også slog sklerose ud af hovedet på mig. Jeg kan dog efterhånden se mange lighedspunkter mellem de beskrevne symptomer og egne symptomer.

Jeg er i et behandlingsforløb hos en psykiater, på grund af kognitive vanskeligheder. Disse kognitive vanskelligheder viser sig, blandt andet, som hukommelse- og koncentrationsvanskeligheder, samt, i perioder, ulidelig trætheds- og uoverkommelighedsfølelse.

Hvad vil du råde mig til, i forhold til behandlingssystemet?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang