Gå til hovedindhold

Skift fra Avonex til Gilenya

Spørgsmål

Mit spørgsmål vedrører medicinskift fra Avonex til Gilenya. Jeg har haft sclerose siden 2005, og har siden da også været i behandling med Avonex og haft et mildt nærmest ikke tilstedeværende sygdomsforløb. Jeg har sådan set betragtet mig som rask.

Sommeren 2012 fik jeg første attak siden 2005 en relativt mild synsforstyrrelse, som nok var udløst af en pludselig og ekstrem stresspåvirkning. Jeg er nu blevet indstillet til at starte på ny medicin, Gilenya. Lægernes begrundelse synes nærmest at være at muligheden foreligger. Jeg har siden læst om bivirkningerne ved Gilenya. Jeg har også på nettet læst on sclerosepatienter, der overhovedet ikke vil røre Gilenya med en ildtang, da man ikke kender langtidsvirkningerne og nogle mener, det på lang sigt kan udvirke mega-attakker pga. ophobning af skadelige stoffer.

Jeg bliver derfor ind imellem i tvivl om det - mit gode forløb taget i betragtning - ville være bedre at blive ved det kendte Avonex (som jeg er tryg ved og har en fin hverdag med) i stedet for at tage den risiko for større eller mindre bivirkninger ved Gilenya? Jeg kan godt føle at lægernes anbefaling af ny medicin efter andet attak mere eller mindre er en automatreaktion (valget mellem Gilenya og Tysabri virkede ret tilfældigt), men kunne der tænkes at være bedre argumenter for, at det er en god idé at skifte til en ny medicin efter syv års mildt scleroseforløb med to attakker?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang