Gå til hovedindhold

Skift fra interferon til Copaxone

Spørgsmål

Jeg har været i behandling med Rebif 44 siden først i juni måned efter 1 attak i januar - februar 2008. Desværre har jeg haft store gener af medicinen - hovedpine, influenzasymp., nyrer der "blafrer" post injection, svulmende tunge og trykken i hovedet, som der kørte et tog derinde, ømhed lige under ribbenene, øget sensibilitetsforstyrrelser i både højre og venstre fod, der øges efter hver injection og aftager over weekenden. Jeg har store "mygstik" overalt, hvor jeg har injeceret - det har nu resulteret i, at min neurolog har besluttet, at jeg stopper Rebif behandlingen med det samme. Ideen er så, at jeg om en måneds tid skal påbegynde Copaxone istedet for. Jeg er lidt usikker på, hvor godt et valg det er eller om jeg kommer til at opleve endnu flere gener af den nye medicin - er kendt som meget følsom for flere præparater.

Har nu prøvet at finde oplysninger om medicinen, og desværre gør de mig ikke mere overbevist, at jeg skal gå med til denne behandling: vægtøgning, moonface, erytem,dyspnø osv. Det er ikke lige det jeg har brug for. Har du nogle gode argumenter for, at jeg skal hoppe med på Copaxone behandlingen?
Jeg er 48 år, ergoterapeutstuderende og er ikke påvirket af nogen former for udtrætning, kun problemer med at styre mit venstre ben og dropfod samt lette sensibilitetsforstyrrelser.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang