Gå til hovedindhold

Smerter i fingerled og bag øjet

Spørgsmål
Jeg har et spørgsmål vedrørende nervesmerter.

Mine fingerled er ømme og gør direkte ond til tider. Der er ingen jagende smerte, men en smerte der fremprovokeres når jeg bøjer mine fingeren - det er ikke oven på knoerne men i håndfladen, der hvor fingerledet bøjer når jeg lukker hånden.

Jeg mærker ikke til smerten når mine fingre er strakte. Smerten er størst på min langemand - og mærker smerten på begge hænder - men smerten kan forekomme i alle mine fingerled. Smerten går fra ledet og op på siden af knoen.

Kan det være sclerosen der forårsager smerten? Og er der eventuelt noget at gøre? Smerten har stået på i ca. 1 måned nu. Jeg har snakket med min MS-sygeplejerske, men hun ved ikke om det er relateret til sygdommen.

Inden for de sidste 2 måneder, har jeg haft smerte ved venstre øje når jeg drejer øjet fra side til side, men smerten føles størst når jeg drejer øjet ind mod næsen. For ca. 4 år siden havde jeg synsnervebetændelse på dette øje, hvor jeg, midlertidigt, mistede synet. Jeg har ikke nogen slørring at synet, bare en ømhed når jeg drejer øjet fra side til side og specielt ind mod næsen. Smerten er ikke lige slem hele dagen (om morgen når jeg står op, er min smerte i øjet mindst, men ikke væk).

Skal jeg forvente at disse smerter i venstre øje er relateret til sclerosen, trods at mit syn ikke er sløret?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang