Gå til hovedindhold

Smerter i fødderne

Spørgsmål

Jeg er sclerosepatient i dag og har været det officielt siden sommer 2012, hvor det blevet bekræftet af lægerne på Rigshospitalet efter et par års mistanke og undersøgelser. Mit første attak forekom ca. 2006, men her var der usikkerhed omkring sclerose. Jeg tager derfor Avonex 1 gange om ugen og har gjort det siden september 2012.

Jeg har de sidste par år haft store smerter uden foden, og især det sidste års tid har det været meget slemt. Som jeg husker det har jeg haft ondt i fødderne i ca. 3 - 4 år, muligvis lidt længere tid, men det sidste års tid har det været meget slemt. Det har resulteret i flere besøg til fysio og samtidig brug af diverse indlæg, som ikke har hjulpet. Jeg har fået taget MR scanning af min fødder på Hamlet, og de har ikke kunne konstateret noget forkert, og samtidig finde et svar på mine smerter. Lægerne på Hamlet har ment at jeg har plantar fascilitis. Men de virker samtidig undren over mine gener, og har sidst anbefalet mig en bandagist som ikke har gjort de helt store mirakler - med andre ord ikke hjulpet.

Jeg har ikke smerter når jeg går, kun hvis jeg går rigtig meget, men hvis jeg står stille i et par sekunder træder smerterne til med det samme. Især hvis jeg ikke har sko på, så er smerterne meget slemme. De træder til så snart det er morgen, og er vedvarende helt frem til jeg sover. Smerterne træder endda til hvis jeg sidder på en stol og hviler mine fødder på normalvis. Smertestillende piller hjælper en gang imellem, men dem vil jeg nødig bruge for meget af. Hvad kan dette være, og hvordan kan jeg komme af med disse smerter? Kan det have en forbindelse til sclerosen. Og såfremt det er, hvad er mine mulighed for at blive kureret for smerterne under foden.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang