Gå til hovedindhold

Smerter og behandlingsmuligheder

Spørgsmål
Min mor har gennem 13 år haft primær progressiv sclerose og er i dag lam i en stor del af kroppen. Det der dog optager hende mest, er de smerter følger med. Hun får blandt andet morfinplastre for smerterne, men det hjælper ikke ret meget. Pt. har hun meget voldsomme smerter i ca. halvdelen af døgnet.

Hun har været på besøg, på sclerose- og smerteklinik, men de vil kun justere meget lidt på medicinen og vil gerne overlade det til min mors praktiserende læge. Jeg har ikke noget at udsætte på den praktiserende læge, men jeg synes, at når en person har haft så voldsomme smerter at hun pt. kun kan falde i søvn siddende i sin kørestol, og meget at dagen sidder passivt eller nogen gange blot sidder og græder, så må der gøres noget mere.

Det ender så med, at mine forældre kontakter den praktiserende læge, hvilket kan være ok, men jeg synes dog at der bør være andre der har en bedre viden - for eksempel en speciallæge hvad angår smertelindring.

Jeg vil høre, om I kender til, hvad sclerosepatienter med mange kroniske smerter har af muligheder: Kan man blive indlagt på grund af smerter, og hvis man kan, hvad kræver det så af smerternes voldsomhed? Kan der være andre alternativer til status lige nu, hvor min mor meget langsomt bliver trappet op i morfin? Er der eventuelt nogen mine forældre, eller jeg selv, kan kontakte for at komme videre?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang