Gå til hovedindhold

Svimmelhedsanfald

Spørgsmål

Jeg henvender mig med en noget kompleks sag – jeg vil prøve, at beskrive det så godt jeg kan.
Det handler om en slags svimmelhed. Hver dag er jeg mere eller mindre svimmel. Flere ting spiller ind bl.a. lyset, når solen står i en bestemt højde, bliver jeg meget svimmel og dårlig tilpas. Kan så ingenting. Svimmelheden er som regel værst om formiddagen. Det er en mærkelig følelse af, at jeg bare skal ned og ligge.
Det hele begyndte i 2005, hvor jeg begyndte at få en pludselig, hurtig, kortvarig svimmelhedstur ud af det blå. Herefter flere gange svimmel og generelt bare ikke godt. Sclerosediagnose 2006.
I november 2006 pludselig svimmelhedstur, hvor jeg måtte sætte mig ned på gulvet.
I januar 2007 blev jeg indlagt fordi svimmelheden var så voldsom, at jeg ikke kunne sidde op og ikke ville aftage.
Marts 2007 igen indlagt.
November 2010 igen indlagt.
Januar 2011 igen indlagt.
12. september i år blev jeg indlagt igen pga at svimmelheden var så voldsom, at jeg ikke kunne sidde op.
Når jeg vil sætte mig op om morgenen, skal jeg rejse mig langsomt, og sidde lidt før jeg rejser mig op, det er inde i hovedet der er noget der på en måde kildrer på en meget ubehagelig måde.

I tirsdags, fik jeg så en tur igen. Jeg var lige kommet ind af døren hos min fys, og så fik jeg den tur, hvor jeg nærmest gled ned ad væggen - jeg måtte bare ned og sidde. Så kom jeg dog op på briksen. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var ovre, og da jeg så var færdig og skulle op, kunne jeg ikke, fordi det simpelthen er så ubehageligt i mit hoved. Til sidst kom jeg dog op ved hjælp af 2 mennesker, som holdt mig. Over et par timer ebbede det ud - forsvinder ikke, men letter. Det er så mærkeligt, det er som om det er flere ting på én gang der er galt, for det passer ikke helt på noget.

Jeg er blevet CT og MR scannet. Jeg har fået scannet mit hjerte. Undersøgt mine ører og lavet en EEG. EEG’en viste en lidt langsommere aktivitet i venstre frontallap i nærheden af et scleroseplack. Lægen siger, at han har en lille mistanke om noget epilepsi. Ørelægen siger det ikke er øresten, men kunne ligne nakkesvimmelhed. Det har stået på så længe nu, og nogle siger det er sclerosen, andre siger det ikke er, men ingen kan finde ud af hvad det er, og jeg bliver mere og mere frustreret. Jeg har det virkelig ikke godt og nogle dage - især om formiddagen - kan jeg bare ingenting. Mit syn synes påvirket, jeg ryster og citrer, uvirkelighedsfølelse har jeg af og til, det suser og dunker i mit hoved, og jeg er hele tiden bange for, at den helt slemme svimmelhed, hvor jeg bare skal ned og ligge, skal komme igen.
Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad du umiddelbart tænker.
 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang