Gå til hovedindhold

Tale- og sprogproblemer

Spørgsmål
I forbindelse med flere attakker i ansigtet, er min tunge desværre blevet påvirket. Derfor skal jeg nu tænke over hvordan jeg placerer tungen når jeg taler.

Det danske sprog er sådan set ok (læs: Det kan jeg leve med), men så er der de udenlandske sprog; engelsk har jeg altid kunnet klare mig med, men det er nu blevet langsomt, det er svært at placere tungen og ordene står jeg og "roder" med. Ordene er der, men det er svært at udtale dem. Tysk har jeg helt opgivet.

Nu har jeg givet mig selv den udfordring at lære spansk. Både fordi jeg, igen, vil til Sydamerika og rejse rundt og fordi "de kloge" påstår at det at lære nye sprog er den bedste måde at holde hjernen frisk/ i gang på. Nu sidder jeg så og ser på bogstaver der danner ord jeg stort set ikke kan udtale. Min tunge har jeg svært ved at placere, så jeg får ordene til at lyde som de skal.

Hvordan skal jeg træne for at få "tungen på gled"? Er der noget spansklæreren kan gøre (han er både flink og tålmodig)?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang