Gå til hovedindhold

Tilskud til særlig indretning af bil

Spørgsmål

Jeg har købt en stationcar med elektronisk bagklap monteret fra fabrikken, men købt som ekstra udstyr. Jeg har søgt den som hjælpemiddel hos kommunen, da den er en stor hjælp for mig. Jeg har modtaget et afslag fra kommunen, med den begrundelse - vi støtter ikke fabriksmonteret udstyr. Det er jo den billigste løsning. Skal jeg klage over denne afgørelse?

Svar

Det fremgår ikke af dit spørgsmål, om du er bevilget støtte til handicapbil. Ved vurdering af berettigelse af særlig indretning er det ikke et krav, at der er bevilget støtte til bilen. Men er du bevilget støtte til bil forudsætter jeg, at der er sket vurdering i forhold til billigst egnet bil med nødvendig indretning, der er en følge af din funktionsnedsættelse.

Der kan kun gives støtte til særlig indretning, som skal indbygges i bilen EFTER levering fra fabrikken. Som jeg forstår dit spørgsmål, er din bil forsynet med elektronisk bagklap monteret fra fabrikken, og som følge heraf er der ikke mulighed for bevilling af den nævnte indretning.

Reglerne fremgår af bilbekendtgørelsens § 13 samt vejledningens pkt. 210.